Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Salaris SNV directie bevroren

Home

Ontwikkelingsorganisatie SNV bevriest de salarissen van de directie. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) wil dat de top van de organisatie loon inlevert, maar de SNV vindt de beloning van de directie redelijk.

Dat heeft Lodewijk de Waal, voorzitter van de raad van toezicht van SNV, geschreven aan Verhagen. De minister vindt de hoge salarissen niet passen bij een club die zich bezighoudt met bestrijding van armoede en vrijwel volledig drijft op publieke middelen. Omdat hij de organisatie niet aan kan pakken, hield Verhagen het bij een moreel appel.

Maar de raad van toezicht stelt dat de beloning past binnen de subsidieovereenkomst met het ministerie. Ook ligt het salaris van directeur Dirk Elsen onder de balkenendenorm (ruim 180.000 euro). Toch wil de SNV met de bevriezing van de beloning een gebaar maken, gezien „de huidige gevoelige discussie over de beloningen in de ontwikkelingssector”.

Verhagen sprak begin deze maand met De Waal na berichten dat Elsen de laatste jaren 30.000 euro meer was gaan verdienen. Vorig jaar zou hij 182.000 euro hebben opgestreken. SNV houdt het op een brutosalaris van 160.000 euro voor een werkweek van 40 uur. Sinds de organisatie in 2003 los kwam te staan van het ministerie gingen de lonen niet veel omhoog, stelt SNV.

Lees verder na de advertentie
Lodewijk de Waal

Deel dit artikel