Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Sagan wint ook vierde etappe in Californië

Home

Redactie

Peter Sagan deelt handtekeningen uit voor de start van de vierde etappe van de Ronde van Californië. © ap

Aan de overmacht van Peter Sagan in de Ronde van Californië lijkt geen eind te komen. De Slowaakse sprinter trok gisteren ook de winst in de vierde etappe naar zich toe.

Die rit, van Sonora naar Clovis, was met een lengte van 209 km de langste uit de ronde en voerde langs een paar klimmetjes. Grootste tegenstander leek evenwel de hitte, die in de middag opliep tot ruim 32 graden Celsius. Acht renners stapten voortijdig af.

Ondanks zijn afkeer van rijden bij hoge temperaturen rekende Sagan in de spurt opnieuw af met de Oostenrijker Heinrich Haussler. Michael Matthews (Rabobank) en Tejay Van Garderen (BMC) hadden evenmin een kans tegen de ontketende Slowaak.

Aan de vooravond van de individuele tijdrit houdt Sagan de leiding in het algemeen klassement. Haussler staat tweede op 16 seconden, de Amerikaan Jeffry Louder heeft, op plaats 3, 34 seconden achterstand op de geletruidrager. Raborenner Wilco Kelderman staat op de negende positie, op 38 seconden.

Deel dit artikel