Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ruzie over Duitse mazelenfeestjes

Home

berlijn -Duitse artsen en autoriteiten ruziën over de zin van zogenoemde mazelenfeestjes. Op deze bijeenkomsten stellen ouders hun kinderen opzettelijk bloot aan patiëntjes met mazelen in de hoop dat hun kroost resistent wordt voor de ziekte.

De praktijk is omstreden. Homeopathische kinderartsen zijn voorstander. Zij stellen dat inenting gevaarlijker kan zijn.

Maar andere artsen waarschuwen voor de gevolgen van een infectie met mazelen. In een op de duizend gevallen eindigt deze kinderziekte dodelijk. Een specialist zei dat de opzettelijke blootstelling ' renst aan lichamelijke mishandeling'.

In Beieren waren begin deze maand ruim 110 personen besmet, voor het overgrote deel kinderen die niet waren ingeënt. De Beierse minister van Volksgezondheid uitte felle kritiek op de mazelenfeestjes van een antroposofische school in zijn deelstaat.

Volgens het Nederlandse vakblad voor artsen Medisch Contact komen mazelenfeestjes in Nederland voorzover bekend niet voor. Het tijdschrift besteedt vandaag in zijn jongste uitgave aandacht aan het fenomeen.

Deel dit artikel