Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ruud Brood nieuwe trainer gedegradeerd NEC

Home

Hans Kruizinga

Ruud Brood, de nieuwe trainer van NEC. © pro shots
Update

NEC heeft via de website bekend gemaakt dat Ruud Brood de nieuwe trainer wordt in Nijmegen. Brood tekent voor één jaar met een optie voor nog een jaar.

NEC stuurde vanmiddag al een persbericht met de mededeling dat er belangrijk nieuws zou komen tijdens een belegde persconferentie. Op Twitter gingen meteen geruchten over de aanstelling van een nieuwe trainer.

De club degradeerde het afgelopen seizoen na play-offs naar de Jupiler League. De club besloot daarop vorige week trainer Anton Janssen te ontslaan.

Voor de 51-jarige Brood staat er een uitdaging te wachten. Veel spelers mochten na de degradatie vertrekken. Ook zal Brood te maken krijgen met druk. Het publiek zal waarschijnlijk snel weer terug willen naar de Eredivisie. De club speelde de afgelopen twintig jaar op het hoogste niveau.

Directeur algemene zaken Bart van Ingen omschrijft de 51-jarige Brood als een ambitieuze trainer. 'We willen samen de degradatie te boven komen en zo snel mogelijk terugkeren naar de eredivisie. Daarnaast denken we dat Ruud als trainer past bij NEC. Hij maakt spelers individueel beter maar zorgt ook zeker voor het optimaal functioneren van een team.'

Brood begon zijn loopbaan als speler bij Feyenoord en kwam via RBC, FC Den Bosch en Willem II bij NAC Breda. Als trainer was hij werkzaam voor Helmond Sport, Heracles Almelo en later dus ook RKC en Roda.

Lees verder na de advertentie
Ruud Brood in de Goffert. © pro shots

Deel dit artikel