Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rutte: vragen over salaris nieuwe SNS-topman 'idiote discussie'

Home

Redactie

De nieuwe topman van SNS Reaal, Gerard van Olphen, gaat 550.000 euro per jaar verdienen. © anp

Premier Rutte vindt het salaris van de nieuwe SNS-topman Gerard van Olphen te verantwoorden, hoewel het ver boven de balkenendenorm ligt. 'Je neemt een onverantwoord risico als je te laag gaat zitten. Dat vind je de goede persoon niet', aldus de premier vanmiddag.

Van Olphen gaat 550.000 euro per jaar verdienen. Volgens Rutte is dat 'veel geld', maar is de beloning 'in lijn met wat in de sector betaald wordt'.

Volgens Rutte is het salaris gerechtvaardigd, omdat alleen zo een geschikte topman kan worden aangetrokken. Dat lukt niet als het kabinet de balkendendenorm hanteert. Rutte: 'Als we daarnaar gaan zoeken is de kans te groot dat je de juiste persoon niet vindt. Dan is goedkoop duurkoop. Het is een marktconform salaris, en nog veel lager dan bij andere banken in de sector.'

Volgens Rutte is het 'onverantwoord' om een salaris te bieden wat niet marktconform is. 'Iedereen begrijpt dat je een onverantwoord risico neemt als je te laag gaat zitten.' De premier noemt de kwestie 'een idiote discussie'.

Deel dit artikel