Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rutte: Niet ten koste van alles eurozone bij elkaar houden

Home

Van onze redactie politiek

Rutte tegenover journaliste Petra Grijzen. © epa

"Genoeg is genoeg", zei VVD-lijsttrekker en demissionair premier Mark Rutte gisteravond tijdens het lijsttrekkersdebat in theater Carré. De VVD wil niet ten koste van alles de eurozone bij elkaar houden. Griekenland moet zelf orde op zaken stellen.

Of dat betekent dat Nederland niet zal instemmen met een extra steunpakket aan het in financiële nood verkerende Griekenland, wilde Rutte niet zeggen. Maar financiële markten en eurolanden zullen zijn uitspraak ongetwijfeld met de nodige bezorgdheid hebben aangehoord.

Of was het toch verkiezingsretoriek? De financiële man van de VVD in de Tweede Kamer, Mark Harbers, antwoordde gistermiddag in het ondernemersdebat bij RTL Z, dat zijn partij bereid is nog een keer de portemonnee te trekken om de eurozone overeind te houden.

Door andere lijsttrekkers werd Rutte hard aangevallen op zijn uitspraak. Volgens Wilders (PVV), Samsom (PvdA) en Pechtold (D66) heeft Rutte al twee keer gedreigd geen geld aan Griekenland te geven maar tekende hij telkens toch 'bij het kruisje voor financiële noodhulp'.

Geert Wilders viel de drie 'paarse vrienden' VVD, PvdA en D66 hard aan over wat hij hun pro-Europahouding noemde. "U loopt allen aan de leiband van Brussel. Thatcher had meer ballen dan jullie drieën bij elkaar." Samsom (PvdA) meende dat financiële steun betekent dat er 'meer bevoegdheden aan Brussel worden overgedragen en dat we er minder voor terugkrijgen dan we verwachten', maar dat het noodzakelijk is de euro overeind te houden.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie