Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rutte: missieleider Aalbersberg terug naar Oekraïne

Home

Hoofd van de repatriëringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg vertrekt deze week weer richting Oekraïne. © ANP

De leider van de repatriëringsmissie, de Amsterdamse politiecommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg, keert morgen terug naar Oekraïne. Dat zei premier Mark Rutte in een reactie op het rapport van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) over de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne.

De premier zei dat hij vanochtend contact heeft gehad met de Australische premier Tony Abbott en de Maleisische premier Najib Razak. 'Als de situatie het maar even toelaat staan onze mensen klaar om af te reizen.' Het kabinet heeft steeds gezegd de repatriëringsmissie te hervatten zodra de veiligheidssituatie in het gebied stabiel is. De missie werd begin augustus na ongeveer een week zoeken in het rampgebied afgebroken vanwege de veiligheid en de angst voor een Russische inval in het oosten van Oekraïne.

Rutte zei verder dat de presentatie van het rapport van de OVV 'opnieuw een zeer verdrietig en moeilijk moment' is. Achter de feiten in het rapport gaat 'een groot persoonlijk verlies schuil'. Rutte noemde het goed dat we nu weten dat de vlucht normaal verliep tot het moment dat van buitenaf de inslag in het vliegtuig plaatsvond.

Lees verder na de advertentie
Enkele nabestaanden zagen kans eind juli de crashsite van MH17 te bezoeken. Het echtpaar Dyczynski zit hier op een brokstuk. © reuters


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel