Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rutte: geen pijnbestrijders voor Zuid-Europa

Home

Een bankenunie en Europese obligaties zouden niet meer zijn dan pijnbestrijders of spierversterkende middelen voor Zuid-Europa. En die zorgen niet voor de structurele economische hervormingen die nodig zijn om de probleemlanden in Zuid-Europa er weer bovenop te brengen.

Dat zei premier Mark Rutte vandaag in het Tweede Kamerdebat over de EU-top van donderdag en vrijdag. Volgens Rutte zijn in de jaren na de kredietcrisis van 2008 de verschillen in economische kracht tussen verschillende EU-landen duidelijk geworden. Lagen de rentes op staatsobligaties in 2008 overal nog ongeveer even hoog, inmiddels zijn de verschillen groot. Alleen door te hervormen kunnen de economieën weer op een gelijk niveau komen, aldus Rutte.

'Nu pleiten voor een bankenunie is in feite het probleem van de Italiaanse banken neerleggen bij de Nederlandse belastingbetaler', zei de premier. PVV-leider Geert Wilders noemde Rutte 'de ongekroonde koning van Zuid-Europa' vanwege zijn steun aan probleemlanden als Griekenland, Spanje, Portugal en mogelijk Cyprus.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie