Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Russische activiste krijgt 8 jaar celstraf

Home

Een Russische activiste die bekendstaat om haar harde kritiek op president Vladimir Poetin, is dinsdag veroordeeld tot 8 jaar celstraf voor drugsbezit. Dat heeft de advocaat van de 28-jarige Taisiya Osipova laten weten.

Osipova, lid van de oppositiegroep Anders Rusland, werd veroordeeld door een rechtbank in Smolensk, 400 kilometer ten westen van Moskou. Haar advocaat heeft laten weten in hoger beroep te gaan.

De zaak heeft in binnen- en buitenland tot veel kritiek geleid omdat het proces politiek gemotiveerd zou zijn vanwege haar anti-Poetingeluid. Anders Rusland zegt dat de drugs in haar appartement zijn neergelegd door agenten.

Osipova werd 2 jaar geleden gearresteerd. Sindsdien zit ze gevangen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dit jaar dat ze slecht wordt behandeld in de gevangenis en dat ze nauwelijks toegang heeft tot medische zorg. Osipova lijdt aan suikerziekte.

Onlangs werden drie vrouwelijke leden van de Russische punkbank Pussy Riot tot 2 jaar celstraf veroordeeld. Ze hadden in februari een Russisch-orthodoxe mis verstoord uit protest tegen Poetin.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie