Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rusland: komende dagen geen stemming V-raad

Home

ANP

© afp

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zal de komende dagen niet stemmen over een resolutie over het geweld in Syrië. Dat heeft Rusland vandaag laten weten.

'Er worden pogingen gedaan tot een tekst te komen die acceptabel is voor alle partijen en die helpt een politieke oplossing te vinden voor de situatie in Syrië. Daarom is er de komende dagen geen stemming', aldus de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Gennadi Gatilov.

Rusland, een bondgenoot van Syrië, heeft tot op heden geweigerd in te stemmen met een resolutie van de Veiligheidsraad over Syrië. Het liet vandaag opnieuw weten een veto uit te spreken over 'iedere resolutie die het als onacceptabel beschouwt'.

Een debat in de VN-Veiligheidsraad over Syrië werd in de nacht van dinsdag op woensdag gestaakt zonder dat er besluiten werden genomen. China en Rusland bleven zich verzetten tegen een ontwerpresolutie van westerse en Arabische landen. Daarin wordt de Syrische president Bashar al-Assad opgeroepen de macht over te dragen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie