Rusland gaat ambtenaren verbieden met buitenlanders te trouwen

home

Sacha Kester

Archieffoto © anp

Het Russische parlement de Doema wil ambtenaren gaan verbieden om met buitenlanders te trouwen. Volgens Evgeni Fjodorov, die voor Verenigd Rusland (de partij van president Poetin) in het parlement zit, hebben buitenlandse partners 'grote invloed' op hun echtgenoten, en moet deze situatie veranderen.

Op dit moment is er al een wet in de maak die ambtenaren verbiedt om vastgoed of ander bezit in het buitenland te hebben. 'Vrouwen en minderjarige kinderen van ambtenaren moeten hun bezittingen ook aangeven, en mogen ook geen bezit buiten de Russische Federatie bezitten', staat er in het wetsontwerp. 'Als de ambtenaar getrouwd is met een buitenlander is, heeft deze persoon geen recht meer op zijn functie. Als hij of zij toch met een buitenlander wil trouwen, moet hij of zij de post verlaten.'

Volgens Fjodorov moet de tekst nog worden aangepast, zegt hij volgens de site Russia Today. Er moet een uitzondering mogelijk worden gemaakt voor partners die afkomstig zijn uit landen die lid zijn van het Gemenebest voor Onafhankelijke Staten, een los verband van ex-Sovjetstaten.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie