Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rusland gaat ambtenaren verbieden met buitenlanders te trouwen

Home

Sacha Kester

Archieffoto © anp

Het Russische parlement de Doema wil ambtenaren gaan verbieden om met buitenlanders te trouwen. Volgens Evgeni Fjodorov, die voor Verenigd Rusland (de partij van president Poetin) in het parlement zit, hebben buitenlandse partners 'grote invloed' op hun echtgenoten, en moet deze situatie veranderen.

Op dit moment is er al een wet in de maak die ambtenaren verbiedt om vastgoed of ander bezit in het buitenland te hebben. 'Vrouwen en minderjarige kinderen van ambtenaren moeten hun bezittingen ook aangeven, en mogen ook geen bezit buiten de Russische Federatie bezitten', staat er in het wetsontwerp. 'Als de ambtenaar getrouwd is met een buitenlander is, heeft deze persoon geen recht meer op zijn functie. Als hij of zij toch met een buitenlander wil trouwen, moet hij of zij de post verlaten.'

Volgens Fjodorov moet de tekst nog worden aangepast, zegt hij volgens de site Russia Today. Er moet een uitzondering mogelijk worden gemaakt voor partners die afkomstig zijn uit landen die lid zijn van het Gemenebest voor Onafhankelijke Staten, een los verband van ex-Sovjetstaten.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie