Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ruim zes jaar cel voor verkrachten prostituees

Home

(Novum) - Een 26-jarige man uit Utrecht is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot 6,5 jaar cel voor het verkrachten van een prostituee en twee pogingen daartoe. Justitie had negen jaar cel geëist tegen Shawn M. voor twee verkrachtingen en drie pogingen tot verkrachting.

Het gerechtshof in Arnhem oordeelde echter dat er voor een van de verkrachtingen onvoldoende bewijs op tafel ligt. Datzelfde geldt voor een poging tot verkrachting. De rechters zijn er wel van overtuigd dat M. zich tussen 18 april en 14 mei 2006 vergreep aan de andere vrouwen.

Het hof rekent het M. vooral zwaar aan dat hij zich vergreep aan 'kwetsbare vrouwen'. De slachtoffers waren allemaal zwaar aan drugs verslaafd. Ook hielden de rechters er rekening mee dat M. niet wilde meewerken aan psychologisch onderzoek door het Pieter Baan Centrum. Omdat er daardoor geen zicht is op eventueel herhalingsgevaar, acht het hof een lange vrijheidsstraf op zijn plaats.

De slachtoffers waren allemaal als prostituee werkzaam aan het Zandpad en de Europalaan in Utrecht. Dat het bij een aantal prostituees bij een poging tot verkrachting bleef, was te danken aan heftig tegenstribbelen van de vrouwen, verklaarde de politie na de aanhouding van M. in mei 2006. Volgens justitie handelde de man uit Utrecht gewelddadig en intimiderend. Hij zou zijn slachtoffers de keel zo hard hebben dichtgeknepen dat enkele vrouwen voor hun leven vreesden.

Ook de rechtbank in Utrecht, die M. vorig jaar tot zes jaar cel veroordeelde nadat het Openbaar Ministerie tien jaar cel had geëist, was ervan overtuigd dat M. de dader is. De rechters vonden destijds dat er 'opvallende' overeenkomsten opdoken in de aangiften van de slachtoffers. Tien jaar cel vonden de rechters eerder echter 'bovenmatig'.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie