Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rudi Völler interim-bondscoach Duitsland

Home

Christoph Daum begint op 1 juni 2001 als bondscoach van het Duitse elftal. Tot die tijd neemt voormalig international Rudi Völler de taak over van de opgestapte Erich Ribbeck. Duitsland verdween onder Ribbeck na de groepswedstrijden uit het toernooi om de Europese titel. Daum is momenteel nog trainer van Bayer Leverkusen.

De Duitse voetbalbond DFB vergaderde gisteren met vertegenwoordigers van Bayer Leverkusen en Bayern München over de opvolging van Ribbeck. De gewenste oplossing -per direct Daum aanstellen- kwam er niet uit. Daum heeft nog een contract van een jaar bij Leverkusen.

Met Völler is voor een tussenpaus gekozen. De vroegere spits wordt door Daum op de achtergrond van advies voorzien.

Völler droeg in het verleden negentig keer het Duitse shirt. Na zijn actieve loopbaan kreeg hij een baan binnen het management van Bayer Leverkusen. ,,Deze oplossing is gisteren gaande het gesprek op tafel gekomen'', zei hij. ,,Ik had er niet opgerekend. Het is slechts voor tien maanden'', zei Völler.

Daum krijgt bij de Duitse voetbalbond een contract tot 2004. ,,Ik hoop dat de successen die ik als clubtrainer heb behaald als bondscoach kan voortzetten'', zei de toekomstige bondscoach in een eerste reactie.

Daum werkte voor Leverkusen bij 1. FC Köln, VfB Stuttgart en Besiktas. Met Stuttgart en Besiktas werd hij kampioen.

De Duitse bond besloot gisteren ook een werkgroep op te richten die zich moet bezighouden met de toekomst van het Duitse voetbal. De werkgroep wordt geleid door voormalig international Karl-Heinz Rummenigge, momenteel vice-voorzitter van Bayern München.

Deel dit artikel