Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Royement leden 50PLUS onterecht

Home

Notulist Hielke ten Cate (L), penningmeester Mieke Hoek (M) en senator Jan Nagel (R) tijdens het partijcongres van 50PLUS. © anp

Het voormalig bestuur van 50PLUS heeft twee leden onterecht geroyeerd. Tot die uitspraak is de commissie van beroep van de partij woensdag gekomen. Het royement heeft om procedurele gronden ten onrechte plaatsgevonden, zegt de commissie, bestaande uit drie juristen. De uitspraak is bindend.

De twee geroyeerde leden, bestuurslid Adriana Hernández en het lid Dick Schouw, waren tegen deze maatregel in beroep gegaan. Schouw is de oprichter van OPA (Ouderen Politiek Actief). Die partij wil, anders dan 50PLUS, in diverse gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Het geroyeerde duo heeft met terugwerkende kracht zijn rechten herkregen. Het huidige bestuur respecteert de beslissing van de commissie van beroep ten volle, laat het weten.

Het royement leidde een aantal weken terug tot veel ophef in de partij. Uiteindelijk trad het toenmalige bestuur af. Kort daarop kwam aan het licht dat fractieleider Henk Krol in zijn vorige functie als directeur van de Gay Krant pensioenpremies niet had afgedragen. Hij trad daarop af, waarna Norbert Klein zijn functie overnam.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel