Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rotterdamse islamitische school kent startproblemen

Home

De onderwijsinspectie is bezorgd over het niveau van onderwijs op de Ibn Ghaldoun-school. Dat is de eerste islamitische school voor voortgezet onderwijs in Rotterdam. Vooral de kwaliteit van lessen aan vijftien leerlingen in eindexamenklassen mavo en vwo roept vragen op.

Volgens de inspectie is bijna drie maanden na aanvang van het schooljaar nog onduidelijk hoeveel gekwalificeerde leerkrachten de school heeft en hoeveel leerlingen er zijn. Ook zou veel lesstof niet in overeenstemming zijn met de wettelijke bepalingen. Over al deze zaken wil de inspectie uiterlijk 15 december meer weten. Lukt dat niet, dan dreigt geen sluiting, maar zal de inspectie de helpende hand bieden, zei een woordvoerster gisteren.

,,Alle hulp is welkom'', zegt initiatiefnemer en voorzitter van het schoolbestuur B. Naas. Hij erkent dat er tekortkomingen zijn, maar constateert startproblemen. De eerste uitdaging, na een roerig begin, is stabilisering van het leerlingenaantal. ,,We zijn hard aan het werk'', aldus Naas.

De Ibn Ghaldoun biedt alle soorten onderwijs van vbo tot vwo, voor alle klassen. Volgens Naas telt de school 324 leerlingen. De werkelijke belangstelling zou nog veel groter zijn, maar veel ouders bekijken eerst of het initiatief beklijft voor ze hun eigen kind aanmelden.

Deel dit artikel