Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rookpotten Defensie mogelijk medeoorzaak botsing

Home

(Novum) - Militairen hebben woensdagavond tijdens een oefening in de buurt van Assen rookpotten gebruikt, waardoor het zicht van automobilisten op de snelweg mogelijk is belemmerd. Dat melden de politie en de gemeente Assen donderdag. Op de A28 vond woensdagavond een kettingbotsing plaats, waarbij 66 auto's waren betrokken.

Politie en Koninklijke Marechaussee onderzoeken of een verband bestaat tussen het gebruik van de rookpotten en de kettingbotsing. De legeroefening vond plaats op het oefenterrein Baggelhuizen, dat naast de A28 ligt. Verschillende betrokkenen hebben verklaard dat sprake was van plotselinge dichte mist of rook op de A28. Defensie heeft inmiddels bevestigd dat een oefening gaande was, waarbij gebruik is gemaakt van zogenoemde rookpotten.

Bij de botsing vlogen drie auto's in brand en raakten zestien mensen gewond, van wie twee ernstig. De zwaargewonden maken het volgens de politie naar omstandigheden goed.

Deel dit artikel