Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rode Kruis opent gironummer voor Venezuela

Home

Redactie

Demonstranten in Venezuala © AP

Het Rode Kruis heeft vandaag gironummer 5125 opgesteld voor hulp aan Venezuela en omringende landen. Ook de hulpverlening ter plekke wordt uitgebreid.

In Venezuela zelf gaat het dan vooral om medische zorg, het trainen van ziekenhuispersoneel en het leveren van medische apparatuur en medicijnen. In de buurlanden werkt het Rode Kruis met man en macht om de mensen op te vangen die Venezuela hebben verlaten, zo laat de hulporganisatie weten.

Lees verder na de advertentie
Meestal hebben ze alles achter zich moeten laten en komen ze na een vaak gevaarlijke vlucht met hun schamele bezittingen

Venezuela leidt momenteel onder de machtsstrijd tussen de zittend president Nicolas Maduro en Juan Guaido en aanhoudende hyperinflatie. Maar het Latijns-Amerikaanse land verkeert al veel langer in een diepe politieke en economische crisis. Miljoenen mensen zijn de afgelopen jaren het land ontvlucht. “Meestal hebben ze alles achter zich moeten laten en komen ze na een vaak gevaarlijke vlucht met hun schamele bezittingen aan in landen als Colombia, Peru en Ecuador, maar ook op Aruba en Curaçao. De mensen uit Venezuela worden aan hun lot overgelaten”, aldus het Rode Kruis.

Het Internationale Rode Kruis heeft zijn budget voor de hulpverlening in Venezuela en voor de vluchtelingen uit Venezuela in Zuid-Amerika verdubbeld. Het Rode Kruis maakt zich grote zorgen over de overlevingsstrategieën van de vluchtelingen. “Ook bij aankomst op een andere bestemming zijn de mensen vaak aangewezen op prostitutie of kinderarbeid om te overleven.”

Lees ook: 

Nederland erkent Guaidó als leider van Venezuela na verlopen ultimatum

De druk op Nicolás Maduro om af te treden als president neemt toe. Zestien Europese landen erkennen nu zijn rivaal Juan Guaidó.

Wat moet er gebeuren in Venezuela, wil president Nicolás Maduro vallen?

Venezuela ging dit weekend opnieuw de straat op tegen het regime van Nicolás Maduro. Maar de leider wankelt nog niet. Wat moet er gebeuren, wil hij vallen?

Deel dit artikel

Meestal hebben ze alles achter zich moeten laten en komen ze na een vaak gevaarlijke vlucht met hun schamele bezittingen