Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Robert Maaskant trainer RBC Roosendaal

Home

(Novum) - Robert Maaskant wordt per direct trainer van RBC Roosendaal. Dat heeft de club woensdag bekendgemaakt. Hij volgt Dolf Roks op, die dinsdag wegens tegenvallende resultaten is ontslagen.

Maaskant heeft een contract getekend voor 1,5 jaar bij RBC. Hij krijgt assistentie van Jurriaan van Poelje en Eric Hellemons. Rob Meppelink, onder Roks assistent-trainer, hervat zijn oude functie van manager voetbalzaken.

Het is de derde keer in zijn carrière dat Maaskant de club uit Roosendaal gaat trainen. De 36-jarige oefenmeester begon in 1999 bij RBC aan zijn eerste baan als hoofdtrainer. Hij promoveerde twee keer met de Brabantse club van de eerste divisie naar de eredivisie. In 2002 maakte hij een uitstapje naar Go Ahead Eagles, maar na een half jaar kwam hij terug naar RBC.

In 2004 verruilde Maaskant RBC voor Willem II. Bij de Tilburgers werd hij in november aan de kant gezet. Zijn taak bij RBC is duidelijk. Hij moet de club, die met vier punten uit achttien duels laatste staat op in de eredivisie, behoeden voor degradatie.

Deel dit artikel