Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

RKC-trainer Boeve is de gebeten hond

Home

WAALWIJK (ANP) - RKC heeft met onmiddellijke ingang Peter Boeve (41) ontslagen als coach. De oud-international was bezig aan zijn tweede jaar bij de Waalwijkse club. RKC haalde dit seizoen tot nu toe drie punten.

Het afgelopen weekeinde verloor RKC met 1-0 van MVV. Het betekende voor de club de zevende nederlaag van het seizoen. Gewonnen werd er nog niet, onder meer als gevolg van veel blessures binnen de selectie. Assistent Ton Verkerk leidde gisteren de training, terwijl Boeve met voorzitter Jan Snoeren de zaken afwikkelde. “We waren er binnen vijf minuten uit. Vanaf dinsdag gaan we op zoek naar een nieuwe trainer. We hebben met het bestuur een rijtje samengesteld. Er zijn gelukkig veel goede trainers op zoek naar werk.”

In zijn debuutjaar als trainer in de eredivisie handhaafde Boeve zich vorig seizoen via de nacompetitie, na een zestiende plaats in de reguliere competitie. Na het seizoen vertrokken onder anderen Van Diemen (Anderlecht), Hill (Willem II) en de huurlingen Kuiper (Vitesse), Nielsen (Sparta) en Rommedahl (PSV). Veel geld voor aankopen was er niet. “Ik hoop dat topclubs een paar van hun spelers bij ons willen stallen. Vorig seizoen heeft uitgewezen dat ze daar beter van worden”, zo probeerde de zestienvoudig international het.

De versterking kwam er niet. “Sommige talenten zitten blijkbaar liever op de tribune bij hun eigen club, dan dat ze wekelijks voetballen bij ons”, klaagde Boeve begin dit seizoen. “Maar we moeten roeien met de riemen die we hebben. Als iedereen fit is, zit er genoeg kwaliteit in deze selectie. Dit moeten we maar zien als overbruggingsjaar. We zullen onze stinkende best moeten doen om boven de streep te eindigen.”

De nederlaag met 1-0 bij MVV, een concurrent in de strijd tegen degradatie, betekende het einde. “In de anderhalf uur in de auto naar huis hebben we deze beslissing genomen”, aldus voorzitter Snoeren.

Boeve is de eerste coach die dit seizoen in de eredivisie aan de kant wordt gezet. In de eerste divisie verdwenen eerder al Zwamborn bij Den Bosch en Griever bij Emmen. Boeve, voormalig speler van Vitesse en Ajax, kwam zestien keer uit voor het Nederlands elftal.

Deel dit artikel