Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Richard de Mos vertrekt als PVV-raadslid

Home

ANP/Redactie

Update

Tweede Kamerlid en Haags gemeenteraadslid Richard de Mos trekt zich terug als raadslid voor de PVV in Den Haag. Hij verlaat de partij.

Dat laat hij vandaag weten op zijn website.

Ruim een week geleden bleek dat De Mos niet staat op de PVV-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Daarop begon hij een actie om alsnog lijstduwer te worden. Maar partijleider Geert Wilders liet hem weten daar niet voor te voelen.

'Geert kan vanaf nu rustig slapen, mijn actie is ten einde', aldus De Mos. 'Daar ik niet kan werken bij deze ontstane vertrouwensbreuk, trek ik mijn slotconclusie en zal ik mijn Haagse raadszetel teruggeven aan de partij en de partij verlaten.'

De actiewebsite Houddemosindekamer.nu trok volgens De Mos in vier dagen tijd 32.000 bezoekers. 5.000 daarvan stuurden een mail naar Wilders om steun aan De Mos te betuigen. 'Helaas heeft de actie niet het gewenste resultaat, plaats 50 op de kandidatenlijst, opgeleverd. De PVV houdt vast aan haar motie van wantrouwen jegens mij en aan haar weigering om mij lijstduwer te maken. Verder actie voeren is derhalve zinloos.'

Het is onduidelijk of De Mos nu per direct de Tweede Kamerfractie van de PVV verlaat. Hij kondigde eerder aan zijn zetel in dat geval aan de PVV terug te geven en niet onafhankelijk verder te gaan.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie