Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Revolutionaire vlag bij consulaat Libië

Home

DEN HAAG - Bij het Libische consulaat in Den Haag hangt de driekleurige 'revolutionaire' vlag uit. De rood, zwart, groene vlag wappert er in de plaats van de volledig groene die Muammar Kaddafi ooit als officiële vlag introduceerde. De driekleur, die stamt uit de periode voor 1969, toen Kaddafi via een staatsgreep aan de macht kwam, is een symbool geworden voor de opstand tegen de Libische dictator.

Het Libische consulaat was dinsdag niet bereikbaar om uitleg te geven over de aanwezigheid van de oude vlag bij het gebouw.

De druk op de Libische leider Muammar Kaddafi wordt steeds groter nu de rebellen in het land hem de wacht hebben aangezegd. Als de 68-jarige dictator binnen 72 uur vertrekt, zal hij in eigen land niet worden vervolgd. Dat heeft de door de rebellen opgerichte Nationale Libische Raad gezegd tegen de Arabische nieuwszender al-Jazeera. (ANP)

Lees verder na de advertentie
De driekleurige 'revolutionaire' vlag bij het Libische consulaat in Den Haag. ANPHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie