Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Restaurant Parkheuvel weer twee sterren

Home

Van onze redactie Binnenland

Restaurant Parkheuvel heeft weer twee Michelinsterren. Ook de restaurants Da Vinci in Maasbracht en ’t Brouwerskolkje in Overveen hebben dit jaar een tweede ster van de bandenfabrikant Michelin gekregen.

De veelverwachte derde ster voor chef-kok en eigenaar Hans van Wolde van Beluga bleef uit. Lange tijd ziet culinair Nederland al uit naar een derde ster voor Beluga in Maastricht, maar de promotie bleef uit.

Jonnie Boer krijgt een vierde ster, maar dan voor zijn tweede restaurant Librije's Zusje in Zwolle. Parkheuvel had ooit drie sterren, maar toen chef-kok Erik van Loo de zaak overnam van Cees Helder moest hij direct twee sterren inleveren. Zo verbonden zijn sterren met de chef-kok. Van Loo zou terugvechten en tot nu toe met succes.

Een eerste ster is vergeven aan het nog jonge restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Dat stond vorig jaar nog op de eerste plaats in de eetgids SpecialBite. In totaal zijn vijftien nieuwe sterren uitgedeeld. Drie restaurants kregen een tweede ster en twaalf zaken een eerste ster, waaronder ’t Nonnetje in Harderwijk, De Heer Kocken in Vught, Lakes in Hilversum, De Molen in Kaatsheuvel, Frouckje State in Ryptsjerk en Culinaire Verwennerij Bij Jef in Den Hoorn op Texel.

Lees verder na de advertentie
Chefkok Erik van Loo (L) toost dinsdag met zijn vrouw Anja (R) nadat restaurant Parkheuvel een tweede ster van de bandenfabrikant Michelin heeft gekregen. (ANP)
Chefkok Erik van Loo (L) toost dinsdag met zijn vrouw Anja (R) nadat restaurant Parkheuvel een tweede ster van de bandenfabrikant Michelin heeft gekregen. (ANP)
(\N)

Deel dit artikel