Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Republikeinse conventie uitgesteld door storm

Home

Redactie

Een inwoner van Tampa, Florida, brengt een beschermende laag aan op een raam. © afp
Update

De conventie van de Republikeinse partij in de Verenigde Staten, die wordt gehouden in de stad Tampa (Florida), is vooralsnog uitgesteld tot dinsdag. Het besluit is genomen vanwege de nadering van de tropische storm Isaac.

Partijvoorzitter Reince Priebus kondigde aan dat de conventie maandag kort bijeenkomt en de vergadering meteen zal verdagen tot dinsdagmiddag. Naar verwachting is de storm tegen die tijd Tampa gepasseerd. Volgens Priebus is het besluit tot stand gekomen in samenspraak met de gouverneur van Florida - zijn partijgenoot Rick Scott - en de plaatselijke hulpdiensten.

Op de partijconventie zal Mitt Romney namens de Republikeinen formeel worden aangewezen als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Die worden 6 november gehouden.

Doden op Haïti
De tropische storm Isaac richtte gisteren schade aan op Cuba. Daarvoor was hij over Haïti getrokken, waar hij tal van overstromingen veroorzaakte. Op Haïti zijn ten gevolge van de storm minstens vier doden gevallen.

Weerkundigen verwachten dat de storm onderweg naar Florida aan kracht kan winnen en maandag, aangezwollen tot een categorie 2-orkaan, het vasteland kan bereiken. De windsnelheden lopen daarbij mogelijk op tot 160 km/u.

Noodtoestand
Gouverneur Rick Scott heeft de toespraak waarmee hij de conventie zou openen inmiddels afgeblazen en heeft in Florida de noodtoestand afgekondigd. Toeristen zijn opgeroepen naar huis terug te keren. Een orkaanwaarschuwing is van kracht in de Florida Keys en aan de westkust van de staat.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie