Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

René Notten (45) was een avonturier onder de voetbaltrainers

Home

DEN HAAG (ANP) - René Notten was net begonnen aan een nieuwe uitdaging. Hij, de avonturier onder de voetbaltrainers, is slechts enkele weken actief geweest als bondscoach van Aruba. Notten overleed dinsdag op 45-jarige leeftijd in Oranjestad aan een hartstilstand.

Notten was de coach die zijn huis meenam van club naar club. Een chalet op wielen, 5,60 meter hoog, zestien meter lang, acht meter breed, te vervoeren over het water. Het bracht hem als oefenmeester bij VIOD (amateurs), De Graafschap, FC Zwolle, FC Den Haag (assistent) en Emmen, waar hij in 1994 moest vertrekken.

Voor hij bondscoach werd van Aruba, was hij er al eens clubtrainer. Hij voelde zich er ontwikkelingswerker, het leven op het eiland beviel hem. “Het water staat nooit te hoog en je kunt de barbecue per uur afspreken”, grapte hij. En, serieuzer: “In Nederland zijn te veel trainers voor het aantal clubs. Vandaar dat ik mijn voelsprieten heb uitgestoken.”

Bovenal genoot Notten bekendheid als speler. Op 17-jarige leeftijd verruilde hij PAX voor FC Twente. Hij maakte begin jaren zeventig deel uit van het succeselftal, waarin ook de eind mei overleden Epi Drost speelde. Eind 1975 verhuisde Notten naar Ajax.

Tot 1978 bleef Notten in de Meer, na een meningsverschil met coach Ivic vertrok hij naar de volgende topclub, Feyenoord. In zijn nadagen trok hij nog naar Harelbeke, DS '79, Olympia Bocholt, PEC Zwolle en De Graafschap.

In 1986 stopte de vijfvoudig international na een mooie loopbaan, die hem 364 wedstrijden en veertig doelpunten in de eredivisie opleverde.

Deel dit artikel