Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Remonstranten en Boomsma krijgen homo-emancipatieprijs

Home

Van onze redactie religie & filosofie

amsterdam – - Televisiepresentator Arie Boomsma en de Remonstrantse Broederschap hebben gisteren in Amsterdam de Bob Angelo Penning uitgereikt gekregen. De penning wordt ieder jaar door homobelangenvereniging COC toegekend aan een persoon of organisatie die zich die zich ’op bijzondere wijze verdienstelijk maken voor de emancipatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders’.

Boomsma krijgt de prijs vanwege de ’lichte en liefdevolle wijze’ waarop hij volgens het COC het onderwerp homoseksualiteit bespreekbaar maakt in christelijke kring. „Arie Boomsma is een rolmodel voor christelijke jongeren die op een open wijze met homoseksualiteit willen omgaan”, aldus het COC.

Ook prijst het COC Boomsma’s medewerking aan het eenmalige tijdschrift L’homo, waarin hij vorig jaar stelde: „God maakt geen onderscheid tussen mensen, die houdt net zoveel van homo’s als van hetero’s.”

Omdat Boomsma zich voor het zelfde tijdschrift schaarsgekleed liet fotograferen, stelde zijn werkgever de EO hem tijdelijk op non-actief. Inmiddels werkt de presentator voor de KRO.

Dat naast Boomsma ook de Remonstrantse Broederschap de Bob Angelo Penning krijgt, is volgens het COC te danken aan de tolerante houding van het kerkgenootschap tegenover homo’s. De Broederschap besloot in 1986 als eerste christelijk kerkgenootschap ter wereld om levensverbintenissen tussen partners van hetzelfde geslacht in te zegenen.

Deel dit artikel