Reisberichten

home

Goedkope kamers

Boerencampings

De Stichting Vrije Recreatie telt inmiddels 1800 boerencampings, waarvan 1200 in Nederland. Steeds meer kampeerboeren melden zich aan en ook het aantal recreanten dat lid is van de SVR neemt toe.

Voor 20 gulden worden gratis adressen van SVR-campings vertrekt, tel. 0183-352741.

Mijnwerkersweg

Waar eens de Oostenrijkse mijnwerker in het Montafondal (Vorarlberg) met houweel in vaalgeel licht van harshout ertsaders te lijf ging om ijzer, koper of zilver te winnen, kan nu een dagwandeling gemaakt worden van St. Anton via Bartholomüberg en Kristberg naar het Silbertal. Onderweg zijn enkele tunnels, de mijnwerkerskapel en een klein museum te bezichtigen. De VVV van Montafon weet meer: tel. 0043.5556.72253.

Vissen in Weissensee

De Weissensee in Karinthië is 's winters het paradijs van altrnatieve schaatsers, in de zomer trekt het visrijkste meer van Oostenrijk veel hengelaars naar forel, snoek, karper en snoekbaars. Er zijn speciale visarrangementen. Voor wie er niet van houdt, zijn er kinderkanotochten, wandelingen me tkaasnoedelkookcursussen en een bergmeertrektocht met pony's. Informatie bij de VVV Weisensee, tel. 0043.4713.222013.

Vakantieboek

Recron, de vereniging van recreatie-ondernemers Nederland, heeft dit jaar een vakantieboek met toeristische informatie over attracties, musea, fiets- en wandelroutes en allerlei evenementen in vijf verschillende regio-edities. Het vakantieboek, aangevuld met spelletjes en puzzeltjes, is voor ¿ 6,95 te bestellen via tel. 023-5316219.

Jeugdherbergen

Overnachtingen in Zwitserse jeugdherbergen verschillen sterk van elkaar: de ene keer is het in een middeleeuws kasteel, de andere keer vier-hoog in een stadsherberg of statig landhuis. Zwitserland Toerisme heeft een lijst 'Knowhow' met informatie over alle 73 jeugd- en familieherbergen: tel. 020-6222033.

Mammoet en holenbeer

In het gemeentemuseum van het Westfaalse Wilnsdorf wordt deze zomer een tentoonstelling gehouden over dieren uit de ijstijd. Er staat onder meer een drieënhalve meter hoge mammoet opgesteld, een wolneushoorn, holenberen en een steppenbizon. Informatie tel. 0049.2739.8021.49.

Spaans platteland

Het plattelandstoerisme in Spanje krijgt steeds meer aandacht. Zo kent de zuidelijke provincie Andalusië een groeiend aantal particuliere woningen waarin toeristen met half- of volpension kunnen vertoeven en hotels die deels eigendom zijn van een coöperatie. Op de eilanden Mallorca en Menorca is overnachten mogelijk in 'fincas', oude boerderijen. Het Spaans Bureau voor Vreemdelingenverkeer in Den Haag (tel. 070-3465900) heeft informatie.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie