Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rehwinkel naar Zaltbommel

Home

Laura van Baars

De commissaris van de koning in Gelderland, Clemens Cornielje, heeft in overleg met de gemeenteraad van Zaltbommel gekozen voor Rehwinkel © anp

Peter Rehwinkel (52, PvdA) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Hij begint vandaag. Rehwinkel blijft in ieder geval tot de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2018.

Zaltbommel zat zonder burgemeester omdat de vorige, Albert van den Bosch, nu voor de VVD in de Tweede Kamer zit. De commissaris van de koning in Gelderland, Clemens Cornielje, heeft in overleg met de gemeenteraad van Zaltbommel gekozen voor Rehwinkel. Die legde in november 2013 zijn functie als burgemeester van Groningen neer. Hij wilde in Barcelona aan de slag gaan als vertegenwoordiger van een organisatie die lokale overheden helpt bij rampen. Dat ging hij onbetaald doen. Er ontstond toen binnen de gemeenteraad ophef over zijn wachtgeldregeling.

Lees verder na de advertentie

Als burgemeester kreeg hij veel kritiek. Onder meer tijdens de Facebookrellen in Haren zou hij weinig behulpzaam zijn geweest en bij een dreigende dijkdoorbraak zou hij te weinig aanwezig zijn geweest.

Deel dit artikel