Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Regeringstroepen in Syrië nemen Britse verslaggevers onder vuur

Home

Redactie

Bij bombardementen op de stad Khan Sheikhun in Idlib door Syrische troepen werd veel schade veroorzaakt. Ook zouden acht mensen zijn omgekomen. © AFP

De Britse nieuwszender Sky News heeft bevestigd dat een van zijn verslaggeversploegen “opzettelijk”is aangevallen door het Syrische regime, met hulp van Russische strijdkrachten. Het incident deed zich voor in de provincie Idlib, het laatste bastion van jihadisten in het noordwesten van het land.

“De ploeg van Sky News - duidelijk geïdentificeerd als journalisten - werd opzettelijk aangevallen door strijdkrachten van het Syrische regime”, schrijft de zender in een artikel, dat online is gepubliceerd.

Lees verder na de advertentie

In een video is te zien hoe de crew beschoten wordt tussen huizen en puin en dekking zoekt. “We werden opgemerkt door een militaire drone en verschillende keren aangevallen door vermoedelijk granaten van 125 mm, waarschijnlijk afgevuurd door een Russische T-7 tank”, verklaart correspondent Alex Crawford.

Granaatscherf

“We bleven het doelwit totdat we de zone hadden verlaten”, schrijft ze. Crawford stelt dat de ‘politieke militant’ Bilal Abdul, die hen begeleidde, geraakt werd door een granaatscherf. “Het gaat om flagrante schendingen van de regels voor operaties in een gevechtszone”, aldus de journalist.

Volgens het Syrisch Observatorium van de Mensenrechten heeft het Syrische regime gisteren opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd in de regio. Daarbij kwamen acht burgers om.

Deel dit artikel