Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Regeringsdelegatie aangevallen tijdens herdenking bloedbad Afghanistan

Home

Afghaanse demonstranten in Jalalabad. © afp
Update

Een Afghaanse regeringsdelegatie is aangevallen tijdens een bezoek aan een van de twee zuidelijke dorpen waar een Amerikaanse militair zestien Afghaanse burgers zou hebben gedood.

Twee broers van de Afghaanse president Hamid Karzai en verscheidene hooggeplaatste veiligheidsfunctionarissen maakten deel uit van de delegatie. De groep bezocht de locatie in het district Panjwai waar de Amerikaanse militair een bloedbad aanrichtte.

Volgens getuigen werden leden van de delegatie van verschillende kanten beschoten. Veiligheidsfunctionarissen beantwoordden het vuur. Getuigen stelden dat de leden van de delegatie in veiligheid zijn gebracht. Ze zouden vanuit Panjwai op de terugreis zijn naar de stad Kandahar, de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

Protest
Vandaag zijn in de stad Jalalabad in het oosten van Afghanistan honderden jongeren de straat opgegaan om te protesteren tegen het bloedbad. De actievoerders riepen leuzen tegen de VS en de Amerikaanse president Barack Obama. Ook eisten ze dat het proces tegen de Amerikaanse schutter in Afghanistan wordt gehouden.

De militair vertrok zondagochtend vroeg met wapens en nachtkijkers van zijn basis in de zuidelijke provincie Kandahar. In drie woningen schoot hij mensen dood, onder wie negen kinderen. Na zijn actie heeft hij zichzelf aangegeven op de basis. De Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta zei dat de militair voor zijn daad de doodstraf zou kunnen krijgen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie