Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Recordjaar verkoop pop-, rock- en countrymuziek

Home

NASHVILLE (AP) - De Amerikaanse muziekmarkt heeft in 1994 een record omzet gekend in de verkoop van rock-, pop- en countrymuziek. Volgens de Amerikaanse muziekindustrie werd voor 12 miljard dollar aan albums verkocht; een stijging van 20 procent ten opzichte van 1993.

Cd's namen 58 procent van de verkoopcijfers voor hun rekening, gevolgd door muziekcassettes met 32 procent.

De vereniging van muziekmaatschappijen - Recording Industry Association of America - meldde dat rock het grootste aandeel in de verkoopcijfers voor zijn rekening nam met 35 procent, gevolgd door country met 16 procent en popmuziek met 10 procent.

De best verkochte cd's waren de soundtrack van de Walt Disney-film 'The lion king', het album 'II' van Boys II Men en 'The sign' van Ace of Base met zeven miljoen exemplaren. De alternatieve rockband Counting Crowes bracht van 'August and Everything After' vijf miljoen exemplaren aan de man. 'Vitalogy' van Pearl Jam, 'Live at the BBC' van The Beatles, 'Hell freezes over' van The Eagles, 'Doggystyle' van Snoop Doggy Dogs, 'Tuesday night music club' van Cheryl Crow en 'Unplugged' van Nirvana bereikten een omzet van vier miljoen exemplaren.

Deel dit artikel