Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Record Vlootdagen

Home

De 47ste editie van de Nationale Vlootdagen in Den Helder heeft het afgelopen weekeinde 230000 bezoekers getrokken. Daarmee zijn de vlootdagen van 2001 de drukst bezochte ooit. Alleen al de slotdag trok volgens de marine meer dan 100000 bezoekers.

De grote drukte was volgens een woordvoerder mede te danken aan het feit dat de manifestatie aan het begin van de vakantieperiode plaatsvond. De afgelopen jaren werden ze steeds midden in de vakantie gehouden, waardoor minder mensen het spektakel bezochten.

Vrijdag kwamen 50000 personen naar de vlootdagen, zaterdag 80000 en op de slotdag 100000 mensen. De toegangswegen naar Den Helder zaten gisteren een groot deel van de dag volledig dicht met lange files tot gevolg.

Grote publiekstrekker bleek het Russische opleidingsfregat Smolny. Volgens een woordvoerder is duidelijk ,,dat mensen de koude oorlog niet vergeten zijn. Blijkbaar is zo'n Russisch schip toch extra bijzonder.''

De marine gebruikte de Nationale Vlootdagen dit jaar vooral om jongeren te werven voor een baan bij de marine.

Deel dit artikel