Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Record van Iraanse zwemster wordt niet erkend omdat haar zwempak van 3 kilo 'te gewaagd' is

Home

screenshot © youtube

Elham Asghari zwom 20 kilometer in zee en boekte een Iraans record, maar dat had ze van het ministerie van Vrouwenzaken en Sport niet mogen doen.

De Iraanse zwemster Elham Asghari zwom onlangs 20 kilometer in zee binnen zes uur. Een nationaal record. Maar Asghari's record komt niet in de boeken omdat het ministerie van Vrouwenzaken en Sport haar zwempak "te gewaagd" vindt. Ook schond ze de sharia omdat de contouren van haar lichaam zichtbaar waren toen ze uit het water kwam.

Asghari's zwempak weegt drie kilo (wat haar prestatie extra uitzonderlijk maakt) omdat het aan de strenge Iraanse kledingvoorschriften voor vrouwen moet voldoen. De sportvrouw zwom op het vrouwenstrand en zorgde voor zeven getuigen die hebben gezien dat er geen mannen in de buurt waren en dat haar lichaam geheel bedekt was. Haar zwemuitrusting bestond onder meer uit een duikerspak, een cape, een kap en een sluier, maar het geheel voldoet volgens de Iraanse autoriteiten niet aan de sharia en dus wordt Asghari's tijd niet erkend.

In het Italiaanse tijdschrift L'Espresso houdt de journalist en schrijver Roberto Saviano, bekend van Gomorra, een vurig pleidooi voor de erkenning van Asghari's record. In onderstaande video uit de zwemster zelf haar frustraties. Mijn record is gegijzeld door mensen die zelf nog geen 20 meter kunnen zwemmen, zegt ze bitter.

Lees verder na de advertentie

De videoboodschap van Elham Asghari


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel