Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Reclame '1 kamer vrij' van Booking.com misleidend

Home

© anp

Booking.com heeft bezoekers van de hotelsite misleid door de suggestie te wekken dat hotelkamers bijna zijn uitverkocht, terwijl via andere kanalen nog kamers beschikbaar zijn. Dat oordeelt het College van Beroep van de Reclame Code Commissie vandaag.

Het college bekrachtigt een eerdere uitspraak waarin Booking.com werd opgeroepen niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken. Meldingen als 'We hebben nog 1 kamer vrij!' zetten mensen op het verkeerde been, vindt het college.

Het is voor de gemiddelde consument onvoldoende duidelijk dat zo'n mededeling uitsluitend betrekking heeft op het aanbod dat het betreffende hotel via de website van Booking.com beschikbaar heeft gesteld. Bezoekers worden daardoor verleid snel een kamer te boeken, die zij anders misschien niet hadden genomen.

In april kwam de Reclame Code Commissie al tot ditzelfde oordeel, maar Booking.com ging hiertegen in beroep. De klacht over de misleiding van de hotelsite was ingediend door marketingdeskundige Max Kohnstamm. Hij werd ondersteund door brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland.

Volgens zijn advocaat Eric Janssen vormt de uitspraak van vrijdag belangrijke jurisprudentie voor mogelijke rechtszaken in de toekomst. Bij Booking.com was vrijdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie