Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rechtszaak blanke agent die zwarte man doodschoot nietig verklaard

Home

Redactie

Michael Slager (midden) in de rechtszaal. © REUERS

Nadat de jury het niet eens kon worden over de schuld of onschuld van agent Michael Slager (35), is de rechtszaak nietig verklaard. Na vier dagen overleg waren de juryleden het er niet over eens of de agent, die een ongewapende zwarte man doodschoot, dit wel of niet met opzet had gedaan.

Wat er nu met de zaak zal gebeuren, is aan justitie. Persbureau Reuters meldt dat de zaak opnieuw voor de rechter kan worden gebracht.

Slager schoot acht keer op Walter Scott (50) terwijl die wegrende in een park in de staat South Carolina in april 2015. Scott werd door vijf kogels geraakt. De agent had Scott tot stilstand gebracht omdat zijn achterlicht kapot was. De man luisterde volgens Slager niet naar diens aanwijzingen en rende weg. Een omstander filmde dit en de video ging de wereld over.

De advocaat van de familie van Scott is teleurgesteld in de jury. 'Er zal gerechtigheid zijn', aldus Justin Bamberg. 'Geen mens ter wereld gelooft dat wat Slager heeft gedaan, OK is'.

Slager en zijn advocaten hebben niet gereageerd.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel