Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rechterhand Wilders stapt op

Home

Redactie

© reuters
Update

PVV-er Stephan Jansen, lid van de Provinciale Staten in Zuid-Holland en de rechterhand van Geert Wilders, stapt op. Hij maakt vandaag zijn aftreden bekend. Voor hem was Wilders' uitspraak over 'minder Marokkanen' de druppel. Dat blijkt uit zijn afscheidsbrief, in handen van de Volkskrant.

Jansen was sinds 2006 actief voor de PVV en werd in 2011 voor zijn diensten beloond met het lidmaatschap van de Provinciale Staten. Vanaf dat moment werd hij ook de Wilders' persoonlijke medewerker in Den Haag. Volgens ingewijden is Jansen in gesprek om zich aan te sluiten bij de fractie van Louis Bontes en Joram van Klaveren, twee Kamerleden die al eerder uit de PVV-fractie stapte, meldt het AD.

Buiten de politieke orde
In zijn afscheidsbrief schrijft Jansen dat de PVV zich 'moedwillig buiten de politieke orde plaatst'. De uitspraken van Wilders zouden samenwerking met andere partijen onmogelijk hebben gemaakt. Ook heeft 'de rechtervleugel van gezond denkende conservatieven het definitief afgelegd binnen de PVV'.

Jansen is een beleidsmedewerker van Wilders en wordt gezien als één van zijn vertrouwelingen. Vandaar dat Jansen pas nu zijn beslissing heeft genomen. 'Ik kon niet eerder deze beslissing nemen zonder afbreuk te doen aan mijn verplichtingen aan de heer Wilders en de Tweede Kamerfractie van de PVV.'

Vervelend
Wilders laat weten het vertrek 'vervelend' te vinden. 'Maar we gaan enthousiast door.' Dat er mogelijk banen van medewerkers op de tocht staan, zoals de krant meldde, valt volgens hem 'wel mee'. Hij gaat verder niet in op de kritiek van Jansen. Op Twitter reageert de PVV-voorman op media die koppen dat zijn 'rechterhand is opgestapt'. 'Weer een rechterhand van me vertrokken? Volgens mij ben ik de Nederlander met de meeste rechterhanden :)', tweet hij.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel