Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rechter: Oneervol ontslag burgemeester Gulpen juist

Home

Van een onzer verslaggevers MAASTRICHT - De minister van binnenlandse zaken heeft in redelijkheid besloten W. Vossen oneervol te ontslaan als burgemeester van Gulpen en hem geen wachtgeld toe te kennen.

Dit heeft de rechtbank in Maastricht gisteren bepaald in de procedure die Vossen had aangespannen om beide besluiten ongedaan te maken. De rechtbank vindt dat de minister juist heeft gehandeld omdat de wegens fraude veroordeelde Vossen zijn positie als burgemeester heeft misbruikt.

Het gerechtshof in Den Bosch achtte onlangs bewezen dat de ex-burgemeester zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte en ambtsmisbruiken. Daarvoor kreeg hij een boete van 12 000 gulden en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar opgelegd.

Voor wat betreft de wachtgeldkwestie stelt de rechtbank dat Vossen de financiële gevolgen van zijn gedragingen had kunnen voorzien. Van een burgemeester wordt strikte integriteit verwacht, aldus de rechtbank. De commissaris van de koningin in Limburg, mr. B. J. baron van Voorst tot Voorst, had vorig jaar nog een beroep gedaan op de minister Vossen wèl wachtgeld toe te kennen. Dit omdat hij toch een aantal jaren goed heeft gefunctioneerd als burgemeester.

Deel dit artikel