Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rechter Brazilië legt bouw omstreden dam stil

Home

Redactie

Een Braziliaanse rechter heeft gisteren de bouw stilgelegd van de omstreden Belo Monte-dam in het hart van het Amazone-regenwoud. De aanleg van de dam, die op twee na de grootste ter wereld moet worden, mag niet worden hervat voordat de indianenstammen die in het gebied wonen daarover zijn geraadpleegd.

Het is niet voor het eerst dat een rechter een drempel opwerpt tegen de bouw van de dam in de Xingu-rivier, die uitmondt in de Amazone. Van meet af aan wekt de aanleg weerstand op bij zowel milieuactivisten als belangengroepen die opkomen voor de rechten van Braziliës oorspronkelijke inwoners. Volgens hen wordt de natuur erdoor verwoest en komt de broodwinning van 40.000 bewoners van het gebied letterlijk onder water te staan.

De dam, waarvan de aanleg is begroot op 11 miljard dollar (bijna 9 miljard euro), zou op termijn moeten voorzien in de stroomproductie van 11.000 megawatt. Volgens de Braziliaanse overheid gaat het om schone, duurzame energie die goed is voor de ontwikkeling van de economie van het Zuid-Amerikaanse land.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie