Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rechtbank spreekt Jerry R. vrij, vriendin krijgt twee jaar cel

Home

Van onze verslaggever

den haag – De Haagse crimineel Jerry R. is gisteren door de rechtbank in Den Haag vrijgesproken van poging tot moord. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden nog negen jaar celstraf geëist.

De vriendin van R., Selma K., kreeg twee jaar cel voor poging tot doodslag. Tegen haar was zes jaar geëist. Het OM gaat tegen beide uitspraken in hoger beroep.

Justitie verdenkt Jerry R. ervan dat hij in juli vorig jaar de belager van zijn vriendin in zijn lies en been heeft geschoten. Selma K. heeft verklaard dat zij de man heeft neergeschoten. Volgens K. was ze een dag eerder verkracht door het slachtoffer. De rechtbank vond het verhaal van K. aannemelijk. Bovendien zou K. de schietpartij niet van tevoren hebben gepland. Daarom is van poging tot moord geen sprake.

Jerry R. was vorige week, na een half jaar voorarrest, vrijgelaten. Dat duidde er al op dat de rechtbank de versie van het OM niet geloofwaardig acht.

R. zat de afgelopen jaren meerdere gevangenisstraffen uit wegens drugshandel, poging tot doodslag en afpersing. Hij overleefde diverse aanslagen op zijn leven. Begin vorig jaar ontplofte zijn auto, toen hij op de A13 bij Delft reed. R. raakte slechts lichtgewond.

Deel dit artikel