Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

recept vegetarisch / Gevulde puntpaprika’s

Home

Sonja van de Rhoer

Ingrediënten:

4 rode puntpaprika’s (of 4 gele blokpaprika’s), 2 dunne preien, 15 gram verse koriander + 4 extra takjes, 2 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 theelepel gemalen komijnzaad, 2 blikjes kikkererwten (elk ca. 425 gram), 150 gram blokjes feta, Turks brood.

Er worden in ons land heel veel soorten paprika’s geteeld. De bekendste zijn de zogenaamde blokpaprika’s in de kleuren rood, geel en groen. Ook de oranje paprika zien we steeds vaker in de supermarkt. Daarnaast zien we steeds meer speciale soorten zoals minipaprika’s en zoete puntpaprika’s in de bekende kleuren tot de blokpaprika’s in minder bekende kleuren zoals bruin, paars en wit. De puntpaprika is verkrijgbaar in de kleuren rood, geel en wit. De rode heeft een verfijnde, fruitige en extreem zoete smaak, hierdoor is hij erg geliefd bij een groot publiek. De Hollandse witte puntpaprika is milder en iets meer bitter van smaak. De puntpaprika bevat nauwelijks zaad en is daardoor erg handig om te vullen, voor salades, rauwkost of om zo te eten. In plaats van puntpaprika’s kan ook worden gekozen voor gele blokpaprika’s. De populariteit van de gele variant neemt nog steeds toe. Dit is te danken aan de zachte, zoete maar toch ook frisse smaak en aan de zeer decoratieve kleur.

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s, verwijder het zaad. Snijd schoongemaakte preien in dunne ringen. Pluk korianderblad af. Verhit in wok of braadpan de olie. Fruit hierin de preiringen. Knijp gepelde knoflooktenen boven de pan uit. Strooi het komijnzaad erover. Bak de groenten zachtjes 5 minuten. Laat de kikkererwten uitlekken in zeef. Spoel eventueel af met koud stromend water. Roer de kikkererwten door de roergebakken groente in de wok. Warm goed door. Leg gehalveerde paprika’s naast elkaar in ingevette ovenvaste schaal of op met bakpapier of bakfolie beklede bakplaat. Vul de paprika’s met het kikkererwtenmengsel. Verdeel de blokjes feta eroverheen en laat de paprika’s 10-15 minuten gratineren in de voorverwarmde oven. Warm Turkse brood even mee. Garneer met takje koriander en serveer met in repen gesneden Turks brood en groene (boter)sla.



Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie