Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

RBC drukt FC Den Bosch nog dieper in de zorgen

Home

FC Den Bosch zit in alle opzichten in zwaar weer. De club heeft financiële problemen en in de derde wedstrijd van de nacompetitie ging de ploeg in eigen stadion ten onder tegen RBC Roosendaal (1-4), dat nu drie punten meer heeft dan de Bosschenaren. Zaterdag spelen beide teams opnieuw tegen elkaar.

Voor RBC is promotie leuk, maar geen bittere noodzaak. Lijfsbehoud is voor Den Bosch cruciaal. Ook als de ploeg zich handhaaft, zal er gesnoeid moeten worden in de organisatie, kondigde manager algemene zaken Rini de Groot aan. Dat gebeurt al. Voor drie jeugdtrainers vroeg de club maandag ontslag aan.

Daarom kondigde technisch manager Arnold Scholten zijn vertrek aan. Er komt geen vervanger, want er is geen geld. Het is daarom ook de vraag wat het perspectief is van Fred van der Hoorn bij de club. Hij zou vanaf volgend seizoen een technische functie krijgen, maar hij is daar niet meer zo zeker van. Van der Hoorn heeft eigenlijk al spijt dat hij een aanbod van Roda JC afwimpelde om technisch directeur te worden.

Van der Hoorn is nog steeds de dragende speler van de ploeg. Maar hij snakt zichtbaar naar vakantie. Het kwaliteitsarme Den Bosch is leeggespeeld na een moeizaam seizoen. Tot nu toe was de ploeg in de nacompetitie voetballend steeds de mindere, maar gaf de routine vaak de doorslag. Tegen RBC bood het elftal het absolute niets. De Roosendalers waren veel beter, op alle fronten.

In het andere duel in poule A won Emmen thuis afgetekend van Cambuur: 5-1. Of Emmen daar iets mee opschiet is zeer de vraag. Met nog drie duels te gaan moeten de Drentenaren een achterstand van zes punten op RBC zien goed te maken.

Deel dit artikel