Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ranglijst: Dit zijn de grootverdieners in de ouderenzorg

Home

ANP/ Redactie

© Abvakabo FNV

Chris Marsman heeft de twijfelachtige eer bovenaan de lijst met veelverdieners in de ouderenzorg te staan. De vorig jaar ontslagen topman van de Friese zorginstelling de Kwadrantgroep mocht vorig jaar ruim een half miljoen euro bijschrijven. Het salaris van Marsman was 'slechts' 118.650 euro, maar door onder meer zijn ontslagvergoeding van 369.689 euro kwam hij ruim boven de vijf ton uit.

Vakbond Abvakabo FNV publiceerde vandaag de ranglijst (pdf) met 50 grootverdieners in de zorg. Het is 'een knipoog naar de Quote 500', zegt de vakbond. 'Verzorgingshuizen sluiten, ouderen moeten verhuizen en zorgmedewerkers verliezen hun baan vanwege de bezuinigingen in de ouderenzorg. Echter, in de top van de zorg wordt níet bezuinigd', concludeert Abvakabo FNV.

Ook nummer 2 op de lijst, Wim Schimmel van Inovum, kreeg afgelopen jaar onder meer een riante ontslagvergoeding van dik twee ton bovenop zijn jaarsalaris van 151.383 euro waardoor hij bijna 4 ton ontving in 2013.

Geen ontslagvergoeding
Op nummer 4 staat Marco Meerdink voorzitter van de Raad van Bestuur van Espria en het daaraan gelieerde Woonzorg Nederland. Hij kreeg vorig jaar geen ontslagvergoeding, zijn totale bezoldiging bedroeg in 2013 322.789 euro.

Zijn collegabestuurder A. Zuure staat bovenaan de lijst met grootste salarisverhogingen: bijna 10 procent mocht hij er vorig jaar bijschrijven. De vakbond bekeek ook waar de meeste ontslagen dreigen, door onder meer de bezuinigingen in de zorg. Ook hier staat Espria bovenaan: Abvakabo vreest dat daar 2500 banen verloren gaan.

Abvakabo heeft de gegevens verzameld op basis van de jaarverslagen over 2013 die zorginstellingen zelf hebben aangeleverd.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel