Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Raam mag blijven

Home

redactie economie

De 'raam' mag blijven. De Nederlandsche Bank (DNB) komt na een onderzoek tot de conclusie dat de eigen munteenheid van de spirituele beweging van de Maharishi Yogi, die zich heeft gevestigd in het Limburgse Vlodrop, geen kwaad kan.

De Maharishi heeft weliswaar echte bankbiljetten laten maken door de gerenommeerde Haarlemse drukkerij Enschedé en bovendien winkeliers bereid gevonden het geld aan te nemen, maar toch wordt volgens DNB niet de indruk gewekt dat het om een wettig betaalmiddel gaat. ,,Zoals de munt nu gebruikt wordt, kan het geen kwaad. De raam wordt in een gesloten circuit gebruikt en iedereen weet dat het geen wettig betaalmiddel is'', zegt een woordvoerder van DNB.

In en rond Vlodrop accepteren verschillende winkels de raam. Het geld is sinds oktober vorig jaar in omloop. De Fortis Bank in het naburige Roermond wisselt de biljetten desgewenst om in euro's. De goeroe zegt het geld te willen gebruiken om arme landen aan een sterke munt te helpen. De munt is genoemd naar Raam Mudra, een Indiase prins die welvaart bracht.

Deel dit artikel