Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Quote 500: Familie Brenninkmeijer (C&A) rijkste Nederlanders

Home

Redactie

© Colourbox

De familie Brenninkmeijer (van de C&A-winkelketen) is de rijkste familie van Nederland, met een geschat vermogen van 22 miljard euro. Dat blijkt uit de Quote 500 van vermogendste Nederlanders, die vanmiddag is gepresenteerd.

De top-5, volgens Quotenet:
5. Wijnand Pon (auto-import), vermogen: 1,8 miljard euro
4. Frits Goldschmeding (Randstad uitzendbureaus), vermogen 2,2 miljard euro
3. Martijn van der Vorm en familie (HAL), vermogen 4,8 miljard euro
2. Charlene de Carvalho-Heineken (Heineken), vermogen: 5 miljard euro
1. Erik Brenninkmeijer en familie (C&A), vermogen 22 miljard euro

Eerder vandaag maakte Quote al bekend dat mediamagnaat John de Mol de lijst opnieuw binnenkomt, en wel meteen op plek 8, met een geschat vermogen van 1,7 miljard euro. Dat is vooral te danken aan het gote succes van de televisieshow The Voice of Holland. Hij is echter niet grootste stijger; dat is Peter Goedvolk (Argos Oil), op 91.

Hekkensluiter van de lijst is oud-voetballer Dennis Bergkamp met een geschat vermogen van 55 miljoen euro.

Ondergrens
Het was, zo meldt Quote op haar website, nog nooit zo moeilijk om in de jaarlijkse lijst terecht te komen. De ondergrens van editie 2011 - 55 miljoen euro dus -  is hoger dan ooit.

Voor het eerst is dit jaar op individueel niveau naar de vermogens gekeken. Voorheen gebeurde dat per familie. Dat zorgt voor interessante verschuivingen in de lijst. Alleen bij de familie Brenninkmeijer is dat niet gedaan, omdat dat volgens scheidend hoofdredacteur Van Stokkum 'ondoenlijk' was.

Lees verder na de advertentieHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie