Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Qantas dicht bij akkoord met bonden

Home

Redactie

© afp

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is dicht bij een overeenkomst met drie vakbonden over de manier waarop een nieuwe organisatiestructuur vorm moet krijgen. Vanwege een diepgaand geschil met zijn personeel hield Qantas ruim twee weken geleden zijn vloot meer dan twee etmalen aan de grond.

De rechter gaf de maatschappij en de bonden drie weken om een akkoord te bereiken, een ultimatum dat maandag afloopt. Komen beide partijen er niet uit, dan volgt bindende arbitrage.

Door het nieuws over de vorderingen in de besprekingen, vandaag naar buiten gebracht door topman Joyce, steeg de koers van het aandeel Qantas op de Australische beurs onmiddellijk met 5 procent.

Wereldwijd werden zeventig- tot tachtigduizend passagiers het laatste weekend van oktober getroffen door de actie van Qantas. Met het herstel van de betrekkingen met de passagiers zijn de komende maanden naar verwachting miljoenen dollars gemoeid.

Een enquête in Australië wees gisteren uit dat de directie, en niet het personeel van Qantas wordt gezien als de veroorzaker van het arbeidsconflict.

Deel dit artikel