PVV spreekt Rutte aan over EU-vlag in Amsterdam

home

PVV-leider Geert Wilders vindt het besluit om op het Amsterdamse stadhuis naast de Amsterdamse vlag ook de Europese vlag te hangen 'volslagen absurd'. Hij heeft er Kamervragen over gesteld aan premier Mark Rutte.

Volgens Wilders is het besluit 'typerend voor de eurofiele VVD'. De VVD, de partij van Rutte, maakt deel uit van het college van burgemeester en wethouders in Amsterdam. Wilders vraagt Rutte of hij bereid is zijn partijgenoten in Amsterdam aan te spreken op hun plannen.

Overigens gaat Wilders er in zijn Kamervragen van uit dat de EU-vlag de Nederlandse vlag vervangt. Dat is niet het geval. Boven het Amsterdamse stadhuis wappert normaal alleen de Amsterdamse vlag. De EU-vlag zou er nu bij komen.

Het stadsbestuur van Amsterdam heeft gisteren besloten op werkdagen ook de Europese vlag te hijsen. 'Dat doen we om de verbondenheid met Europa uit te dragen', aldus een woordvoerder van de gemeente. Op nationale feestdagen en bij bijzondere gelegenheden wordt zoals gebruikelijk ook de Nederlandse vlag gehesen, aldus de zegsman.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie