Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PVV spreekt Rutte aan over EU-vlag in Amsterdam

Home

PVV-leider Geert Wilders vindt het besluit om op het Amsterdamse stadhuis naast de Amsterdamse vlag ook de Europese vlag te hangen 'volslagen absurd'. Hij heeft er Kamervragen over gesteld aan premier Mark Rutte.

Volgens Wilders is het besluit 'typerend voor de eurofiele VVD'. De VVD, de partij van Rutte, maakt deel uit van het college van burgemeester en wethouders in Amsterdam. Wilders vraagt Rutte of hij bereid is zijn partijgenoten in Amsterdam aan te spreken op hun plannen.

Overigens gaat Wilders er in zijn Kamervragen van uit dat de EU-vlag de Nederlandse vlag vervangt. Dat is niet het geval. Boven het Amsterdamse stadhuis wappert normaal alleen de Amsterdamse vlag. De EU-vlag zou er nu bij komen.

Het stadsbestuur van Amsterdam heeft gisteren besloten op werkdagen ook de Europese vlag te hijsen. 'Dat doen we om de verbondenheid met Europa uit te dragen', aldus een woordvoerder van de gemeente. Op nationale feestdagen en bij bijzondere gelegenheden wordt zoals gebruikelijk ook de Nederlandse vlag gehesen, aldus de zegsman.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie