Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PVV gaat jaarverslag met giften toch inleveren

Home

Redactie

PVV-Kamerlid Hero Brinkman. © ANP

De PVV zal toch gewoon een jaarverslag inleveren waarin staat welke giften de partij heeft ontvangen. PVV-Kamerlid Hero Brinkman komt daarmee terug op het standpunt dat hij gisteren in een Tweede Kamerdebat innam.

Gisteren zei Brinkman nog dat hij een boete van 25.000 euro, die staat op het niet inleveren van het jaarverslag, voor lief zal nemen. De PVV is woedend over de wet die politieke partijen verplicht giften boven de 4500 euro openbaar te maken. Brinkman ziet dit als een 'anti-PVV-wet' omdat deze partij de identiteit van donateurs wil beschermen.

Maar vandaag twitterde Brinkman dat de PVV het jaarverslag 'tuurlijk' gewoon gaat inleveren. Het feit dat er een boete op staat van 25.000 euro geeft volgens hem 'enkel de absurditeit van deze anti-PVV-wet aan'.

Eerder had Brinkman al aangekondigd de mazen van deze wet op te zullen zoeken. Zo zou zijn partij geld kunnen 'vinden'. Als de eigenaar niet binnen een jaar komt opdagen, is het geld van de PVV.

Deel dit artikel