Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PvdA wil steun voor financiële transactietaks

Home

PvdA-leider Diederik Samsom. © ANP

De PvdA eist van premier Mark Rutte dat hij zijn verzet tegen een financiëletransactiebelasting opgeeft. Dat is voor PvdA-leider Diederik Samsom een 'noodzakelijke voorwaarde' voor instemming met de Nederlandse inzet tijdens de EU-top.

De EU-landen zijn het niet eens over zo'n belasting op financiële handelingen, maar Duitsland en Frankrijk willen de taks in een klein aantal eurolanden (minimaal negen) al invoeren. Het kabinet denkt dat zo'n taks niet zorgt voor meer stabiliteit in de financiële sector en geen efficiënte manier is om die sector een bijdrage aan de publieke middelen te laten leveren.

Samsom wil ook een bankenunie met één Europese toezichthouder op de financiële sector en een gezamenlijk garantiestelsel voor spaartegoeden bij Europese banken.

Net als andere oppositiepartijen verweet Samsom Rutte dat die onduidelijk is in zijn Europa-standpunten. 'We willen geen premier met twee gezichten en een duikpak. We willen een premier die hier en in Brussel staat voor zijn zaak.'Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie