Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PvdA wil seksuele intimidatie ook strafbaar stellen

Home

Pvda-kamerlid Ahmed Marcouch © anp

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) wil seksuele intimidatie op straat strafbaar stellen. Wie vrouwen lastigvalt of hinderlijk achtervolgt en het erg bont maakt, riskeert voortaan drie maanden cel of een flinke boete als het aan Marcouch ligt.

De PvdA'er dient woensdag een voorstel in om het vergrijp in het Wetboek van Strafrecht op te nemen. Hij wil niet van potentiële slachtoffers vragen om zich bijvoorbeeld een grote mond aan te meten of een cursus zelfverdediging te volgen, maar wil daders kunnen vervolgen. Die maken tenslotte hun slachtoffers het leven zuur en bedreigen de openbare orde.

Schering en inslag
Volgens Marcouch is seksuele intimidatie van vrouwen en homo's in sommige wijken schering en inslag. Hij signaleert dat 'vrouwen en meisjes onzeker worden, bepaalde gebieden gaan mijden of zich anders gaan kleden'. 'Ze worden onvrij.'

Steden als Amsterdam werken zelf al aan een verbod op dit soort wangedrag. Of gemeenten daarover mogen beslissen is echter onzeker. Daarom wil Marcouch de wet wijzigen.

Het Kamerlid wil seksuele intimidatie aanmerken als overtreding en niet als misdrijf. Een overtreding is veel gemakkelijker te bewijzen.

Deel dit artikel