Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PvdA: Ouders moeten sterkere positie in onderwijs krijgen

Home

Redactie

PvdA-Tweede Kamerlid Metin Çelik © anp

De PvdA wil de positie van ouders in het onderwijs verbeteren zodat zij beter kunnen opkomen voor het recht op leren voor hun kind. Te vaak ziet de PvdA gebeuren dat ouders machteloos staan tegenover schoolbesturen, adviseurs of juristen wanneer ze hun kind tussen wal en schip zien belanden.

'Het is niet wenselijk en niet nodig dat scholen zich tot de tanden bewapenen tegen ouders', aldus PvdA-Tweede Kamerlid Metin Çelik die een actieplan heeft opgesteld en dat woensdag presenteert. 'Helaas ervaren ouders vaak dat hun rechten onvoldoende zijn geborgd als zij willen opkomen voor hun kind.' Bestaande klachtenregelingen bieden volgens hem onvoldoende uitkomst.

De PvdA wil een landelijk steunpunt waar bestaande belangenorganisaties voor ouders zich bij aansluiten. Zo kan de bestaande deskundigheid gebundeld worden. Ook zou er in gemeenten een ombudsman moeten zijn die scholen helpt bij het afhandelen van klachten.

Verder wil Çelik een sterkere rol voor de medezeggenschapsraad, een betere communicatie met ouders en meer aandacht bij de raad van toezicht voor de rol van ouders.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie