PvdA: Ouders moeten sterkere positie in onderwijs krijgen

home

Redactie

PvdA-Tweede Kamerlid Metin Çelik © anp

De PvdA wil de positie van ouders in het onderwijs verbeteren zodat zij beter kunnen opkomen voor het recht op leren voor hun kind. Te vaak ziet de PvdA gebeuren dat ouders machteloos staan tegenover schoolbesturen, adviseurs of juristen wanneer ze hun kind tussen wal en schip zien belanden.

'Het is niet wenselijk en niet nodig dat scholen zich tot de tanden bewapenen tegen ouders', aldus PvdA-Tweede Kamerlid Metin Çelik die een actieplan heeft opgesteld en dat woensdag presenteert. 'Helaas ervaren ouders vaak dat hun rechten onvoldoende zijn geborgd als zij willen opkomen voor hun kind.' Bestaande klachtenregelingen bieden volgens hem onvoldoende uitkomst.

De PvdA wil een landelijk steunpunt waar bestaande belangenorganisaties voor ouders zich bij aansluiten. Zo kan de bestaande deskundigheid gebundeld worden. Ook zou er in gemeenten een ombudsman moeten zijn die scholen helpt bij het afhandelen van klachten.

Verder wil Çelik een sterkere rol voor de medezeggenschapsraad, een betere communicatie met ouders en meer aandacht bij de raad van toezicht voor de rol van ouders.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie