Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PvdA komt met masterplan voor zorg in de wijk

Home

De PvdA wil dat er in de komende kabinetsperiode 10.000 wijkverpleegkundigen bij komen. Ook willen de sociaal-democraten duizend extra zorgcentra in de wijken opzetten.

Hiermee geeft de PvdA invulling aan het verkiezingsprogramma waarin staat dat de zorg zoveel mogelijk in de buurt georganiseerd moet worden. Met het plan is 1 miljard euro gemoeid: de helft voor de aanstelling van de wijkverpleegkundigen, de andere helft voor de zorgcentra.

Tweede Kamerlid Jetta Klijnsma, nummer twee op de kandidatenlijst van de PvdA, denkt dat door de zorgcentra en de inzet van wijkverpleegkundigen veel geld bespaard kan worden. In de zorgcentra werken huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers, diëtisten, tandartsen, wijkverpleegkundigen en andere zorgverleners in één gebouw samen. De sociaal-democraten hopen met het aanbod in de buurt te voorkomen dat mensen te snel een beroep doen op duurdere specialistische zorg in ziekenhuizen.

Ook met de wijkverpleegkundige denken de sociaal-democraten veel geld te kunnen besparen. De huidige thuiszorg is versnipperd, het overzicht ontbreekt en de indicatie hoeveel en welke zorg iemand nodig heeft is bureaucratisch geregeld. De wijkverpleegkundige heeft wel overzicht, kan tijdig signaleren en doorverwijzen. De PvdA wil dat de indicatiestelling deels weer gedaan wordt door de wijkverpleegkundige, zoals het vroeger ook was.

Lees ook het interview met Jetta Klijnsma.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie